Nieuws

Google koopt gezichtsherkenning

Google ontwikkelt zelf heel veel producten en een manier om deze ontwikkeling te versnellen is het kopen van kennis. Dat kun je doen door ervaren mensen aan te nemen of door een heel bedrijf, inclusief de door hun ontwikkelde techniek te kopen. Viewdle is zo’n bedrijf dat voortaan onder de vlag van Google zal werken.

Het bedrijf Viewdle komt uit Oekraïne en Google heeft (naar verluidt) 30 miljoen dollar betaald voor 100% van de aandelen. Het bedrijf is gekocht om zijn expertise in gezichtherkenning en het herkennen van bewegingen (gestures). De gezichtherkenning kan vooral worden ingezet om gezichten te ‘taggen’, maar ook om je Androidtoestel te unlocken.

De techniek van Viewdle gaat zo ver dat de gezichtsherkenningssoftware zelfs kan zien of er een kind of een volwassene voor de camera staat. Deze techniek zou Google goed in kunnen zetten binnen Google+, om zo beter te kunnen concurreren met Facebook. De software kan ook objecten herkennen en die techniek kan Google Goggles dan weer ten goede komen.

Natuurlijk krijgt Google met de koop van dit bedrijf ook weer een pakket aan patenten in de schoot geworpen. Deze patenten zouden vooral betrekking hebben op de gezichtherkenning, augmented reality en het taggen van foto’s.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business