Nieuws

Android Ice Cream Sandwich op kwart toestellen

Elke maand brengt Google ons de laatste distributiecijfers van Android, waarin onder andere de verdeling van Androidversies te zien is. We zien weinig spectaculaire cijfers in de onderstaande tabel. Ice Cream Sandwich en Jelly Bean zien allebei een lichte stijging wanneer we het vergelijken met de cijfers van vorige maand.

Google berekent de verspreiding van de verschillende Androidversies door te kijken welke Androidtoestellen de Google Play Store (voorheen Android Market) benaderen.

Jelly Bean heeft geen grote stappen gemaakt de afgelopen maand, we zien een lichte stijging van 0,6% ten opzichte van vorige maand. De recente updates van de ASUS-tablets zullen hier waarschijnlijk nog niet allemaal in meegenomen zijn, de Infinity en de Prime ontvingen in de afgelopen dagen de update naar Android 4.1.

[related_article id=”158901″]

Het aandeel Jelly Bean zal pas echt stijgen als de Samsung-, HTC- en Sonytoestellen hun update naar Android 4.1 krijgen. Deze hopen we voor het eind van het jaar te zien. De lancering van de Galaxy Note II zal waarschijnlijk ook voor een klein verschil gaan zorgen in de cijfers van oktober.

Ice Cream Sandwich heeft na 10 maanden nog steeds maar 23,7% van de markt. Gingerbread heeft nog altijd het grootste aandeel met 55,8 %, dat is maar een daling van 1,7% ten opzichte van vorige maand. Deze cijfers laten zien dat we nog steeds niet van de fragmentatie af zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business