Nieuws

Kloon je schijf

Kloon je schijf

Je harde schijf loopt stilaan vol en dus wordt het tijd om een groter exemplaar aan te schaffen. Betekent dat automatisch ook een complete herinstallatie van Windows en alle applicaties? Niet als je je schijf kloont!

XXClone is een gebruiksvriendelijke tool, bedoeld om een harde schijf (PATA, SATA, USB)te klonen: een identieke kopie te maken naar een ander medium dus. Dat medium hoeft overigens niet dezelfde capaciteit te hebben als de bronschijf: overzetten naar een grotere schijf is eveneens mogelijk.

[download_file]

Handig is ook dat je de gekloonde schijf ook als ‘opstartbaar’ kan instellen. Dat houdt in dat je, bijvoorbeeld na een crash, de bronschijf maar hoeft om te ruilen voor de kloonschijf, waarna je onmiddellijk verder kan. Dat biedt uiteraard ook perspectieven naar back-ups toe. Temeer omdat je de tool ook zo kan instellen dat die op gezette tijden en netjes op de achtergrond je (systeem)schijf kan klonen. Op die manier weet je verzekerd van een (min of meer) up-to-date back-up. XXClone maakt bij elke kloonoperatie standaard ook een systeemherstelpunt aan. Je kan dan op elk moment kiezen naar welke herstelpunt je eventueel wenst terug te keren.

De commerciële Pro-versie biedt nog een paar extra’s aan, waaronder incrementele back-ups evenals de mogelijkheid om via de ‘hypersync’-functie de snelheid van het kopieren gevoelig op te drijven (door mappen die sedert de laatste back-up ongewijzigd zijn gebleven, automatisch over te slaan).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business