Nieuws

Thuis bestanden delen tussen Mac en Windows

Bestanden delen tussen computers op een thuisnetwerk wordt steeds makkelijker, maar alleen als alle systemen hetzelfde OS draaien. Los dit probleem op met NitroShare.

Nitroshare, dat werkt op Mac, Windows en Linux, is een programma met een heel specifiek doeleinde. Het laat je bestanden delen over een thuisnetwerk, maar dan zonder al het gedoe met netwerkinstellingen en andere ellende die je uren tijd kunnen kosten.

[download_file]

Deze assistant plaatst een simpel kader op je bureaublad waar je de bestanden kunt inslepen. Je kiest dan vervolgens de Windows,- Mac- of Linux-machine waar je dat bestand naartoe wilt sturen en Nitroshare begint met overzetten.

[related_article id=”160534″]

Om het te laten werken, kies je een unieke computernaam voor alle machines die je wilt aansluiten. Als ze elkaar niet mochten zien via Nitroshare, kijk dan in de instellingen van je firewall om het probleem op te lossen.

Nitroshare werkt alleen over een thuisnetwerk, dus een internetverbinding komt er niet aan te pas. Dat zou moeten zorgen voor snelle overdrachten. Naast bestanden kun je ook hele bestandsmappen overzetten.

Bekijk nog even hoeveel notificaties je wilt krijgen van Nitroshare. In de meest alerte stand informeert het je telkens als een toestel het netwerk betreedt of verlaat en dat kan op de zenuwen gaan werken met veel mobiele toestellen.

Er zijn heel wat verschillende versies te krijgen van Nitroshare. Via de downloadlink kom je uit bij de 32-bits Windows-versie en op deze overzichtspagina vindt je alle andere versies!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business