Foxcon heeft één van zijn fabrieken gesloten na rellen met zo’n tweeduizend arbeiders. Volgens de elektronicafabrikant, die onder meer de iPhone 5 maakt, zijn er zondagnacht gevechten ontstaan onder werknemers in de vestiging in Taiyuan. Daarop heeft het bedrijf maandagochtend besloten om de fabriek tenminste voor vandaag te sluiten. In totaal werken er 79.000 mensen. […]

Advertentie

Foxcon heeft één van zijn fabrieken gesloten na rellen met zo’n tweeduizend arbeiders.

Volgens de elektronicafabrikant, die onder meer de iPhone 5 maakt, zijn er zondagnacht gevechten ontstaan onder werknemers in de vestiging in Taiyuan. Daarop heeft het bedrijf maandagochtend besloten om de fabriek tenminste voor vandaag te sluiten. In totaal werken er 79.000 mensen.

Volgens Foxconn raakten verschillende mensen gewond. Zo’n veertig mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis, anderen zijn opgepakt.

Maar bronnen van Engadget schetsen een ander beeld. Zij spreken van een opstand van tweeduizend werknemers die mogelijk is ontstaan nadat een bewaker een arbeider had geslagen.

Tegelijk tonen foto’s op de Chinese internetdienst Baidu een rij agenten van de oproerpolitie die werknemers omsingelen.

Foxconn sluit fabriek na rellen.
Foto: Engadget/Baidu.

In de fabriek in Taiyuan werd eerder dit jaar al gestaakt na disputen over loonsopslag. In een reactie aan Reuters zegt Foxonn de zaak te onderzoeken, volgens een werknemer kan de fabriek tot drie dagen gesloten blijven.

Advertentie