Canon Europa heeft een bod gedaan op de aandelen van de IRIS Group, een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in documentherkenning. De fotografiegigant werkte al samen met het bedrijf en had sinds 2009 een aandeel van 17 procent in IRIS. Nu heeft het een een bod van 44,50 euro per aandeel gedaan op de rest van het […]

Advertentie

Canon Europa heeft een bod gedaan op de aandelen van de IRIS Group, een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in documentherkenning.

De fotografiegigant werkte al samen met het bedrijf en had sinds 2009 een aandeel van 17 procent in IRIS. Nu heeft het een een bod van 44,50 euro per aandeel gedaan op de rest van het bedrijf.

“We zijn blij om deze mijlpaal te hebben bereikt voor de IRIS Group, en trots dat Canon ons bedrijf in hun groep wil opnemen. De volledige raad van IRIS Group steunt dit bod en we willen van deze overgang een succes maken wat in het voordeel van onze klanten en al onze aandeelhouders zal zijn.” Aldus IRIS-topman Pierre de Muelenaere.

IRIS telt 600 werknemers en is gevestigd in Louvain-la-Neuve, Vilvoorde en Antwerpen. Ook heeft het vestigingen in Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Noorwegen, China en de VS.

Het bod ligt een pak hoger dan de koers van 29,70 euro die IRIS gisteren haalde, maar volgens De Tijd is die koers op het moment van schrijven al spectaculair gestegen tot net onder het bod van Canon.

Advertentie