Nieuws

Microsoft stuurt klanten richting Office-huurcontract

jQuery(document).ready(function($){
$(‘.tabel’).colorbox({iframe:true, width:’80%’, height:’80%’});
});

Microsoft maakt de prijzen van de nieuwste Office bekend en duwt zijn gebruikers daarbij richting zijn Office 365-abonnementsmodellen.

Het is voor het eerst dat Microsoft zijn kantoorsoftware op abonnementsbasis aanbiedt. Beide versies zijn op dit moment als gratis uitprobeerversie beschikbaar en het maakt nu bekend hoeveel thuisgebruikers en eigenaars van kleine ondernemingen zullen moeten neerleggen.

Wie het Office 365 Home Premium-abonnement in huis haalt, krijgt de beschikking over de meeste belangrijke Office-applicaties, die mogen worden geïnstalleerd op vijf pc’s of macs. Daarnaast kun je met deze ‘huishoudelijke licentie’ Office ook installeren op ‘een select aantal smartphones en tablets’, zonder dat de softwaremaker daarbij zegt welke toestellen dit zijn.

Kleinzakelijke gebruikers kunnen terecht bij Office 365 Small Business Premium, waarbij een jaarlijks tarief per gebruiker moet worden neergelegd. Elke gebruiker kan dan vervolgens de meest uitgebreide Office-suite installeren op vijf toestellen naar keuze (pc, mac), inclusief de ‘selecte smartphones en tablets.’

Extraatjes voor abonnees
Om de abonnementsmodellen nog aantrekkelijker te maken, krijg je voor bovengenoemde pakketten wat extra’s cadeau, zoals gratis Skype-minuten en extra cloudopslag.

Wie niet veel ziet in de abonnementsmodellen, kan nog altijd terecht bij een ouderwets Office-pakket in een doosje. Zoals je in de tabel hieronder kunt zien, zijn de dollarprijzen vergeleken met Office 2010 gestegen en we verwachten dat dit ook het geval zal zijn met de Europese versies van Office 2013.

Doosjes worden duurder
Bovendien heeft Microsoft het licentiemodel verscherpt voor de boxversies. Terwijl het voorheen nog mogelijk was om goedkopere downloadpassen aan te schaffen en versies met licenties voor meerdere gebruikers, kan je nu alleen nog maar doosjes kopen die je op één toestel kunt gebruiken.

Als je Office 2013 dus op meerdere toestellen wilt installeren, moet je voor elke pc een licentie kopen of toch voor het Office 365-model te gaan.

Microsoft wil nog niet bekendmaken wanneer Office 2013 officieel in de winkel beschikbaar zal zijn. Bekijk in de tabel alvast de nieuwe prijzen en afzonderlijke pakketten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business