Foto’s creatief bewerken Tussen Paint en PhotoShop hebben veel fotobewerkingstools een plaats gevonden. Dat is met DigiFoto niet anders, maar deze tool is behoorlijk richting Photoshop opgeschoven. Laat je alvast niet afschrikken door de Duitstalige (en wat bombastische) site. De tool zelf heeft namelijk ook een Engelstalige interface, althans wanneer je dat zo instelt via […]

Advertentie

Foto’s creatief bewerken

Tussen Paint en PhotoShop hebben veel fotobewerkingstools een plaats gevonden. Dat is met DigiFoto niet anders, maar deze tool is behoorlijk richting Photoshop opgeschoven.

Laat je alvast niet afschrikken door de Duitstalige (en wat bombastische) site. De tool zelf heeft namelijk ook een Engelstalige interface, althans wanneer je dat zo instelt via Datei, Einstellungen, Sprache. Jammer genoeg is de vertaling niet helemaal compleet, noch foutloos.

[download_file]

De interface oogt ietwat intimiderend door de talrijke werkbalken en knopjes (wij telden er meer dan 100). Zijn overzichtelijkheid en gebruiksvriendelijkheid niet meteen het sterktepunt van DigiFoto, de functionaliteit is dat des te meer.

Om maar enkele mogelijkheden te noemen – klassiekers als het verscherpen, verwijderen van rode ogen en het optimaliseren van contrast en helderheid vind je hier sowieso: het programma kan overweg met maskers en lagen, heeft heel wat filters en effecten aan boord en ondersteunt zelfs Photoshop plug-ins. Opvallend zijn ook de talrijke geavanceerde correctiemogelijkheden.
De verwerkingssnelheid valt wel wat tegen: bij ietwat complexere ingrepen laat het resultaat vaak ettelijke seconden op zich wachten.

Wie echter de oubollige interface en de wat lome prestaties voor lief neemt, heeft aan DigitFoto een mooi en gratis alternatief voor het erg prijzige Photoshop.