B.Lite, dat verderbouwt op het netwerk van Clearwire, wil dit jaar een 4G-internetverbinding aanbieden in Brussel. Clearwire stopte enkele jaren geleden met investeringen in ons land. Het resterende netwerk werd opgekocht door telecomondernemer Max Heilbron, die gaat volgens De Tijd de zendmasten nu vernieuwen en onder de naam B.Lite een commercieel aanbod lanceren. Aan De […]

Advertentie

B.Lite, dat verderbouwt op het netwerk van Clearwire, wil dit jaar een 4G-internetverbinding aanbieden in Brussel.

Clearwire stopte enkele jaren geleden met investeringen in ons land. Het resterende netwerk werd opgekocht door telecomondernemer Max Heilbron, die gaat volgens De Tijd de zendmasten nu vernieuwen en onder de naam B.Lite een commercieel aanbod lanceren.

Aan De Tijd zegt Heilbron dat hij eind dit jaar een 4G-aanbod wil lanceren waar je als gebruiker onbeperkt kan surfen aan 30 Mbps voor minder dan dertig euro per maand.

Een landelijk aanbod is het vooralsnog niet. B.Lite wil eerst Brussel bedienen. Begin volgend jaar volgt er een Vlaamse stad. Momenteel worden de oude antennes van Clearwire geupgrade zodat ze 4G kunnen aanbieden.

Op welk toestel?
Er is wel een addertje onder het gras. Heilbron heeft namelijk een 4G-licentie voor 3,5 Ghz. Maar voor die frequentie worden (nog) geen toestellen gemaakt.

Dat wil zeggen dat het aanbod zal worden aangeboden via andere manieren. Bijvoorbeeld via een usb-dongle. Op dat vlak kan het aanbod vooral een alternatief zijn voor de vaste internetverbinding, met als voordeel dat je ze (binnen Brussel) zal kunnen meenemen.

Advertentie