Nieuws

IDF: softwareontwikkelaars hebben baat bij HTML5

Op de tweede dag van het IDF in San Francisco was het de beurt aan Intels Renée James om de conferentie op gang te trappen. Een moeilijke opdracht, wetende dat amper honderd meter verderop Apple de iPhone 5 aan het lanceren was. James verwoordde het als volgt: “Ik voel me als een rockster, die het voorprogramma van Apple doet.”

James is verantwoordelijk voor de Software and Services Group van Intel en had het vooral over cloudapplicaties en de shift van ‘ubiquitous computing’ naar ‘transparent computing’. Een van de elementen die daarin spelen zijn cloudtoepassingen: deze zouden platformonafhankelijk moeten kunnen werken, maar dat is vandaag nog te weinig het geval. Ontwikkelaars moeten vandaag dan ook rekening houden met vele app-ecosystemen met elk hun regels en beperkingen.

IDF: softwareontwikkelaars hebben baat bij HTML5

Die vaststelling heeft ook zijn weerslag op de inkomsten van de app-ontwikkelaar, zegt Intel. Uit cijfers blijkt dat 33 procent van de apps (over alle platformen heen) slechts tussen 100 en 500 dollar per maand opbrengt, en liefst 63 procent haalt geen 5.000 dollar per maand. Dat zijn bedragen die te laag zijn om winstgevend te zijn voor ontwikkelaars. Het was niet duidelijk of de genoemde percentages enkel gelden voor Amerika of wereldwijd.

Intel ziet daarom heil in apps die platformonafhankelijk zijn. HMTL5 is de aanbevolen taal om web-apps te ontwikkelen, aldus James, en het zal dit ook gaan ondersteunen op alle mogelijke manieren. Met HTML5 kunnen ontwikkelaars veel efficiënter code maken, en die code verspreiden over de relevante platformen. Deze uitspraak van Intel komt er enkele dagen nadat Mark Zuckerberg moest toegeven dat Facebooks keuze om HTML5 code te implementeren in hun mobiele apps een foute keuze was.

Foto’s beveiligen op Facebook
Ook beveiligingsbedrijf McAfee, al enkele jaren onderdeel van Intel, kreeg een plaats op het IDF-podium. Het toonde een bèta van Social Protection, een beveiligingsplugin voor de webbrowser die je meer controle geeft over foto’s die je deelt met Facebook. Zo voorkomt de applicatie dat anderen via een simpele bewaaropdracht foto’s lokaal kunnen bewaren. De beschermde foto wordt dan wazig en toont een melding. Ook een screenshot van de foto nemen werkt niet.

IDF: softwareontwikkelaars hebben baat bij HTML5

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business