Nieuws

HP integreert security aanbod

Technologiebedrijf HP stroomlijnt zijn aanbod aan beveiligingsoplossingen. Het baseert zich hiervoor eerdere overnames die HP uitvoerde, zoals ArcSight en Fortify.

“Het is lang geleden dat ik bij klanten een thema zo prominent op de voorgrond zie verschijnen. Dat is vandaag bij security dus het geval”, vertelt Eric Van Bael, managing director bij HP België en Luxemburg. “De volgende ‘nine eleven’ zou wel eens best in de wereld van IT security kunnen opduiken”, voegt hij er aan toe. Wereldwijd onderzoek, uitgevoerd door Coleman Parkes Research op vraag van HP, toont aan dat de bewustwording rond security intussen toeneemt, maar dat een meerderheid van de onderzochte bedrijven in binnen- en buitenland niet echt over een security strategie beschikt.

Het is met zes aankondigingen dat HP zijn product- en dienstenaanbod rond security verder integreert. Dit gebeurt rond de drie kerncompetenties die HP heeft in security: application security, security intelligence (ArcSite) en Intrusion Prevention (Tipping Point), mede op basis van eerdere overnames die het bedrijf ondernam. Onder die zes nieuwe diensten die HP lanceert, situeren zich een security aanbod voor de publieke sector, Datacenter Protection Services, Information Security Pulse (dat inzicht moet verschaffen in bestaande cyberaanvallen) en een ‘Imaging en Printing Security Assessment’ (dat de security risico’s veroorzaakt door printers moet voorkomen). Voorts vallen nieuwe versies van ArcSite en Tipping Point onder de aankondigingen.

Ondanks deze portfolio en aankondigingen wordt HP in de markt vaak niet meteen aanzien als overall security speler. Een concurrent als Dell nam bijvoorbeeld onlangs een partij als SonicWall over, dat zich specialiseert in firewalls en UTM’s. Dergelijk aanbod heeft HP tot dusver niet. “Onze aanpak is eerder holistisch en niet gericht op zogenaamde ‘point solutions’”, vertelt Van Bael. "We richten ons ook op samenwerking met andere, externe security specialisten." Maar dat zijn bedrijf geen security specialist is, ontkent hij met klem. “De afdeling security research bestaat bij HP bijvoorbeeld uit 1.500 mensen”, oppert hij.
 

De uitgeverij achter ITProfessional.be en ZDnet.be organiseert op 18 september een gratis seminarie over security. Meer info op: www.businessmeetsit.be

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business