Hackerscollectief Anonymous heeft maandag een aanval uitgevoerd op GoDaddy. Met meer dan 53 miljoen geregistreerde domeinnamen is dat de grootste webhost en domeinnaamregistrar ter wereld. Als gevolg van de aanval lagen miljoenen websites, die gehost worden door GoDaddy, een hele tijd plat. GoDaddy stelde alles in het werk om de websites en diensten zo snel […]

Advertentie

Hackerscollectief Anonymous heeft maandag een aanval uitgevoerd op GoDaddy. Met meer dan 53 miljoen geregistreerde domeinnamen is dat de grootste webhost en domeinnaamregistrar ter wereld. Als gevolg van de aanval lagen miljoenen websites, die gehost worden door GoDaddy, een hele tijd plat.

GoDaddy stelde alles in het werk om de websites en diensten zo snel mogelijk terug online te krijgen en enkele uren later werkte bijna alles weer als normaal.

Via Twitter heeft Anonymous beweerd verantwoordelijk te zijn voor de aanval. Eind vorig jaar raakte bekend dat GoDaddy steun bood aan de controversiële antipiraterijwet SOPA, die toen op tafel lag. Daar kwam toen al heel wat protest op en het zou nu ook de reden zijn geweest voor deze aanval.

 

Advertentie