Nieuws

Nokia lanceert Windows Phone 8-toestellen + foto’s

Nokia heeft woensdagavond op een persevenement in New York twee nieuwe Windows Phone 8-toestellen aangekondigd.

Lumia 820

De Nokia Lumia 820 is een smartphone uit het middensegment met verwisselbare covers en een microSD-slot. Verder krijgt het toestel een 4,3” ClearBlack OLED-scherm met WVGA-resolutie van 800×480 pixels. De batterijcapaciteit staat vast op 1650mAh en uniek aan de nieuwe Nokia’s is het draadloos opladen dankzij Qi, een draadloze oplaadstandaard vanuit het Wireless Consortium.

De Lumia 820 draait op een Snapdragon S4-processor die met een kloksnelheid van 1,5Ghz zijn werk verricht. De achtercamera is een 8MP Carl Zeiss-lens en heeft 2 LED-flitsers.

[related_article id=”161563″]

De camera is in staat om 1080p full HD-video op te nemen tegen een framerate van 30 fps. Ook aan de voorkant zit een camera, zij het wel een VGA-camera.

Het toestel heeft 1GB RAM-geheugen en 8GB opslag, maar krijgt daarbij nog 7GB SkyDrive cloud-opslag meegeleverd. Verbinden doet het toestel via Bluetooth 3.1, Wifi 802.11a/b/g/n en NFC.

Lumia 920

De Lumia 920 is het nieuwe vlaggenschip van Nokia: het toestel komt met een 4,5” ‘PureMotion HD+’ scherm, wat volgens Nokia extreme zwartwaarden kan bereiken. Het scherm heeft een WXGA-resolutie (1280×768 pixels).

De batterij van de Lumia 920 zou volgens Nokia bij praktisch elke gebruikersgroep een ganse dag moeten kunnen meegaan: met 2000mAh is de batterijcapaciteit inderdaad groter dan bij de meeste andere smartphones in de categorie.

Het vlaggenschip wordt uitgerust met een 8,7MP camera achteraan met optische beeldstabilisatie en PureView-technologie, iets wat we eerder al in het PureView-toestel van Nokia zagen met een 41MP-camera.

Aan de voorkant zit een 1,2 megapixel camera die 720p video kan opnemen. Het toestel komt met 32GB opslagruimte en krijgt eveneens 7GB SkyDrive cloud-opslag. Verbinden doet het toestel via Bluetooth 3.1, Wifi 802.11a/b/g/n en NFC.

Draadloos opladen

Nokia rust zijn smartphones standaard uit met Qi-technologie, waardoor je via een standaard platform smartphones draadloos kan opladen. Daarvoor werkt Nokia samen met onder andere The Coffee Bean & Tea Leaf-cafés. Ook Heathrow, de luchthaven in Londen, en JFK Clubhouse-lounges worden uitgerust met oplaadplaatsen.

Daarnaast heeft Nokia reeds contact met accessoiremakers om draadloos opladen te ondersteunen in enkele apparaten. Zo komt JBL met de JBL PowerUP Wireless Charging Speaker for Nokia, een luidspreker waar je gewoon je smartphone moet opleggen.

Er komt ook een ‘oplaadkussen’, de Fatboy Recharge Pillow, waar je je smartphone op kan opladen.

Beschikbaarheid

Voorlopig is er nog geen informatie bekend over de prijzen en data waarop de toestellen beschikbaar komen. Vermoedelijk ligt dat een beetje in lijn met de Windows 8-lancering in oktober. Wel bekend zijn de kleuren: de Lumia 920 komt in geel, rood, grijs, wit en zwart beschikbaar, de 820 in rood, geel, grijs, blauw, paars, wit en zwart.

Windows Phone 8

Nokia heeft tevens vanavond Windows Phone 8 voorgesteld. Enkele troeven van Windows Phone 8 zijn onder andere de ondersteuning voor hogere schermresoluties, brede, bewegende livetiles en betere ondersteuning voor cloud-synchronisatie.

Verder komt Nokia met een nieuwe versie van zijn Maps-app, waarbij nu volledig offline navigeren mogelijk wordt. Of zoals Nokia het zelf zei: "geen gedoe met cachen en dan het gebied uitrijden". Ook nieuw is plaatsen via augmented reality ontdekken met Nokia City Lens.

Ook Internet Explorer 10, XBox Live-ondersteuning en betere afhandeling van bijvoorbeeld de foto"s genomen met je camera zitten standaard ingebakken in het mobiele OS, dat voor het eerst sinds Windows Mobile 6.5 weer min of meer gelijkgetrokken wordt met het desktop- en tablet-OS
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business