Drie jaar na de lancering is Windows 7 het meest gebruikte besturingssysteem op desktops ter wereld. Dat blijkt uit recente cijfers van Net Applications. Windows XP, tot vorige maand nog het meest populaire desktop OS, zag zijn marktaandeel gestaag dalen over de voorbije maanden. Ondertussen steeg het marktaandeel van Windows 7 aan een gelijkaardig tempo, […]

Drie jaar na de lancering is Windows 7 het meest gebruikte besturingssysteem op desktops ter wereld. Dat blijkt uit recente cijfers van Net Applications.

Windows XP, tot vorige maand nog het meest populaire desktop OS, zag zijn marktaandeel gestaag dalen over de voorbije maanden. Ondertussen steeg het marktaandeel van Windows 7 aan een gelijkaardig tempo, tot het uiteindelijk over het tien jaar oude Windows XP wipte, met een marktaandeel van 42,76%. Windows XP blijft wel een sterke tweede met een aandeel van 42,52%. Windows Vista, dat tussen deze twee besturingssystemen in werd uitgebracht, staat op de derde plaats met een aandeel van 6,15%.

   

Verspreid over de verschillende versies is Windows goed voor een aandeel van 92% in de markt van besturingssystemen voor desktops. Mac OS X moet het stellen met zo"n 7%, de overige 1% gaat naar Linux.

   

In oktober stelt Microsoft zijn nieuwe besturingssysteem, Windows 8, voor. We zijn dan ook benieuwd hoe deze verdeling er binnen enkele maanden zal uitzien.