Nieuws

Dell komt met Windows 8-reeks

Dell heeft donderdag op IFA drie nieuwe producten aangekondigd uit de XPS-lijn.

De persconferentie, die donderdagochtend gehouden werd in Berlijn, was vooral gericht op de zakelijke sector. De laatste tien minuten waren dan uiteindelijk toch interessant voor ons: Dell komt met drie nieuwe Windows 8-toestellen in de XPS-productlijn.

Als eerste werd de Dell XPS One 27 aangekondigd, een 27 inch all-in-one computer met touch-capaciteiten. Daarnaast hebben  ze een 12" laptop aangekondigd, namelijk de XPS Duo 12.

[related_article id=”152275″]

Het bijzondere aan de Duo 12 is dat het scherm in een metalen frame zit, maar omgedraaid kan worden. Zo kan je de laptop ook als tablet gebruiken. Dell noemt het zelf een "convertible", een categorie van toestellen die voorlopig nog niet zo populair is. Vanwege de dikte (er zit nog een toetsenbord onder) is het dan ook niet echt geschikt om op de bank een film te kijken. Wel is het uitermate geschikt voor de professionele sector.

Als laatste heeft Dell zonet de XPS 10 aangekondigd. De XPS 10 is een netbook met een schermgrootte van tien inch, waarbij het scherm losgekoppeld kan worden van het toetsenbord en als tablet kan functioneren. De XPS 10 draait ook op Windows 8, meer bepaald de RT-variant.

Wanneer Dell de producten te koop zet is nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat het rond de lancering van Windows 8 zal zijn: De toestellen komen "in het najaar" beschikbaar "als Windows 8 te koop is".

Exacte specificaties zijn evenmin bekend. Wij veronderstellen morgen meer te weten te komen bij ons één-op-één gesprek met twee Dell-vertegenwoordigers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business