Nieuws

1 op 2 gelooft dat onweer de cloud schaadt

Niet iedereen begrijpt waar de cloud voor staat. Zo ontdekt Citrix dat de helft van de Amerikanen denkt dat onweer slecht is voor de cloud.

IT-bedrijf Citrix deed een rondvraag over de cloud. Daarbij blijkt de term voor flink wat verwarring te zorgen. Zo gebruiken mensen clouddiensen zonder het zelf te beseffen.

Van de ondervraagden die beweren geen clouddiensten te gebruiken, blijkt 95 procent dat wel te doen via internetbankieren, online shoppen en sociale netwerken. Het onderzoek werd begin augustus online uitgevoerd bij 1.006 Amerikanen ouder dan 18 jaar met een verhouding die representatief is voor de bevolking van het land.

Het opmerkelijkste resultaat uit het onderzoek is echter dat 51 procent van de respondenten, waaronder ook veel jonge mensen, gelooft dat stormweer cloud computing kan beïnvloeden. Tegelijk ziet een derde de cloud als iets voor de toekomst ook al gebruikt 97 procent het.

Kennen Vs. gebruiken
Volgens Citrix is er een groot verschil tussen wat Amerikaanse gebruikers weten, denken te weten en wat ze effectief doen en gebruiken als het op de cloud aankomt.

De cloud is een marketingwoord voor online diensten. Maar waar dit vroeger beperkt bleef tot e-mail en opslag, kan je vandaag hele applicaties en diensten online laten draaien. Dat zorgt er voor dat de rekenkracht van die toepassingen op servers zit en niet op je lokale pc moet worden uitgevoerd.

Een mooi voorbeeld hiervan is OnLive, waar je games volledig op de server van het bedrijf speelt, en de beelden naar je scherm worden gestreamd.

Hoewel er in het algemeen positief wordt gekeken naar de cloud, zowel om vlotter thuis te werken en de economie te stimuleren, blijven sommigen de boot wel afhouden. De voornaamste redenen om dat te doen zijn de kostprijs (32 procent), beveiligingszorgen (32 procent) en privacy (31 procent).

Naamgeving
Heel onlogisch is de verwarring niet omdat de term cloud niet staat voor een acroniem. Al kan een term ook dan nog voor verwarring zorgen. Zo werd men in de IT-sector enkele jaren terug wild van een goede SOA. De afkorting van Service Oriented Architecture.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business