Nieuws

Vier mythes over gegevensdiefstal

1) China is de grote boosdoener
Veel cybercriminaliteit wordt geassocieerd met China, al onderstreept Verizon in zijn Data Breach Investigations Report vooral het internationale karakter van cybercriminaliteit. In hun recente rapport bleken de aanvallen afkomstig uit 36 landen in alle delen van de wereld; in 2010 waren dat er nog maar 22. Opvallend: bijna 70 procent van de aanvallers opereerde vanuit Oost-Europa. Minder dan een kwart was afkomstig uit de Verenigde Staten.


2) Diefstal gebeurt van binnenuit
Het is een algemeen aanvaard idee dat de meeste gegevensinbraken binnen het bedrijf gebeuren. Dat klopt niet helemaal. Bijna alle gegevens worden gestolen door mensen die zich buiten organisaties begeven. Dat is wel een erg diverse club: groepen van activisten, cybercriminelen die alleen op geld uit zijn, hackers die op eigen houtje opereren en organisaties die door buitenlandse overheden worden gefinancierd.

3) Bedrijven zijn snel op de hoogte
Het duurt vaak maanden of zelfs jaren voordat organisaties ontdekken dat er digitale gegevens bij hen zijn gestolen. Bovendien worden de meeste incidenten nog altijd ontdekt door externe partijen.

[related_article id=”161920″]

4) Mobiele toestellen zijn de achilleshiel binnen een bedrijf
Mobiele toestellen als laptops, tablets en smartphones worden meer en meer naar voren geschoven als gevaarlijke situaties. Al blijkt dat voorlopig allemaal nogal mee te vallen. In de praktijk wordt ruim

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business