Snel de inhoud van een PDF bekijken zonder het document te hoeven openen, is onmogelijk in Windows 7. Tot we het geniale PDF Writer for Windows 8 ontdekten. Het is voor Windows-gebruikers om horendol van te worden: telkens als je de inhoud van een PDF-document wilt bekijken, ben je verplicht om het hele document te […]

Advertentie

Snel de inhoud van een PDF bekijken zonder het document te hoeven openen, is onmogelijk in Windows 7. Tot we het geniale PDF Writer for Windows 8 ontdekten.

Het is voor Windows-gebruikers om horendol van te worden: telkens als je de inhoud van een PDF-document wilt bekijken, ben je verplicht om het hele document te openen. En dat kan aardig wat vertraging betekenen als je een zwaar programma als Adobe Reader gebruikt.

[download_file]

Bij Mac OS X is deze voorvertoning standaard ingebakken, maar gelukkig kun je met het gratis tooltje PDF Preview for Windows 8 ook iets van dit gemak krijgen. Officieel is dit programmaatje gebouwd voor het aanstaande Windows 8, maar we hebben het ook zonder problemen op Windows 7 aan de praat gekregen.

Na installatie open je de Windows Verkenner, ga je naar een map die PDF-bestanden bevat. Selecteer er nu een en klik op de knop voor het voorbeeldvenster, die je rechts bovenaan het venster vindt.

PDF Preview for Windows 8 heeft verder niet veel om het lijf, al kun je wel PDF’s roteren en overschakelen naar een paginamodus, zodat je sneller door een lang document kunt bladeren. Een zoekfunctie zou welkom zijn, maar dan kun je net zo goed je PDF-lezer openen, omdat je toch wel meer tijd met dit document gaat doorbrengen.
 

Advertentie