Cliplets 1.0.2 Cliplets is een tool specifiek bedoeld voor één welbepaald video-effect: één fragment uit een videoclip beweegt, terwijl de rest van het beeld statisch blijft. Om dat effect te bekomen heb je uiteraard een videoclip nodig. Cliplets laat alleen clips van maximaal 10 seconden toe. In eerste instantie ga je dan op zoek naar […]

Advertentie

Cliplets 1.0.2

Cliplets is een tool specifiek bedoeld voor één welbepaald video-effect: één fragment uit een videoclip beweegt, terwijl de rest van het beeld statisch blijft.

Om dat effect te bekomen heb je uiteraard een videoclip nodig. Cliplets laat alleen clips van maximaal 10 seconden toe. In eerste instantie ga je dan op zoek naar het videobeeld dat je als achtergrond wil gebruiken. Heb je eenmaal dat statische beeld bepaald, dan creëer je een ‘loop layer’.

[download_file]

In deze laag baken je dan een deel van het videobeeld af en geef je aan waar (in de tijd) je het bewegende beeld – de eigenlijke video dus – wil laten beginnen en eindigen. Cliplets hoeft je dynamische en statische selecties dan alleen nog maar te renderen. Als de preview je OK lijkt, kan je het resultaat opslaan in onder meer in wmv.

De werking lijkt dus eenvoudig, maar er zijn ook iets complexere animaties mogelijk, met verschillende lagen. Een helpfunctie is jammer genoeg niet aanwezig, maar de online videotutorials maken wel een en ander goed.

Cliplets is een leuke tool voor wie precies naar dit soort effect op zoek is én voor wie over een passende videoclip beschikt. Het programma werkt onder Windows 7, en er is zowel een 32-bits als een 64-bits versie beschikbaar.