De populaire notitieapp Evernote gaat zich voortaan op bedrijven richten. Evernote Business wil KMO’s en kleine teams makkelijker zaken laten delen. Evernote bestaat al enkele jaren en maakt het mogelijk om nota’s, foto’s, video’s of websites snel te bewaren, inclusief tags en opmerkingen om ze later vlot terug te vinden. Je extern geheugen, zoals het […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!De populaire notitieapp Evernote gaat zich voortaan op bedrijven richten. Evernote Business wil KMO’s en kleine teams makkelijker zaken laten delen.

Evernote bestaat al enkele jaren en maakt het mogelijk om nota’s, foto’s, video’s of websites snel te bewaren, inclusief tags en opmerkingen om ze later vlot terug te vinden. Je extern geheugen, zoals het bedrijf het zelf omschrijft.

Maar een aanpak voor zakelijke gebruikers was er nog niet. “Evernote is niet gemaakt voor bedrijven,” geeft topman Phil Libin toe. Dat verandert vandaag. Op de Evernote Trunk Conference in San Francisco stelt het bedrijf Evernote Business voor.

De suite bevat onder meer een administratorpaneel waar je gebruikers kan toevoegen en gebruikersrechten kan beheren. Werknemers die Evernote al gebruikten kunnen met diezelfde gegevens inloggen en krijgen zo een premium account tot 4 gigabyte per maand. Ook is er dedicated support en voor het eerst telefonische ondersteuning voor zakelijke gebruikers.

“Het is een geheugen voor je bedrijf,” zegt Libin.

Data blijft privé
Iets waar het bedrijf graag mee uitpakt is dat het alle bewaarde nota’s en gegevens zelf niet gebruikt. Evernote belooft dat het niet aan je data komt, die niet zal verkopen of gebruiken voor advertenties en dat bedrijven ten alle tijden eigenaar zijn van hun data.

Evernote Business zal vanaf december beschikbaar zijn en kost tien dollar per maand per gebruiker. Wie zeer binnenkort al wil deelnemen aan de béta kan dat op Evernote.com/business.