KPN, het moederbedrijf van de Belgische KPN-tak Base, zegt het bedrijf niet meer te gaan verkopen. De huidige boden zouden te laag zijn. KPN kondigde eerst aan Base te willen verkopen aan de hoogste bieder, maar enkel als dat bod hoog genoeg zou zijn. Nu blijkt dat Telenet niet meer geïnteresseerd is, leek het voor […]

Advertentie

KPN, het moederbedrijf van de Belgische KPN-tak Base, zegt het bedrijf niet meer te gaan verkopen. De huidige boden zouden te laag zijn.

KPN kondigde eerst aan Base te willen verkopen aan de hoogste bieder, maar enkel als dat bod hoog genoeg zou zijn. Nu blijkt dat Telenet niet meer geïnteresseerd is, leek het voor KPN te onwaarschijnlijk om met de verkoop door te gaan.

De Persgroep, uitgever van onder andere Het Laatste Nieuws en beheerder van de VMMA, zou ook interesse gehad hebben in de mobiele operator.

Base is één van de meest winstgevende dochterondernemingen voor KPN. Eerder wilde KPN ook al zijn Duitse tak verkopen maar ook dat mislukte.

KPN verkeert al een tijdje in slechte papieren: het bedrijf is in Nederland niet flexibel genoeg geweest om zich aan te passen aan de veranderende markt. Zo is mobiele data nu veel belangrijker dan pakweg 10 jaar geleden en besefte KPN dat te laat. Ook wist het bedrijf onvoldoende klanten te lokken met aantrekkelijke abonnementen met toestel.

Vorig jaar werd ook al bekend dat tegen 2015 minstens vier- tot vijfduizend jobs moeten sneuvelen. Inmiddels is die procedure al versneld.

Advertentie