Master Password is een app waarmee je veilig wachtwoorden kan genereren en opslaan op je iPhone of iPod Touch. De app gebruikt een algoritme waarmee je, als je de juiste gebruikersnaam hebt in combinatie met een ‘master password’, unieke wachtwoorden kan genereren. Die wachtwoorden worden beveiligd opgeslagen op je iDevice en kunnen makkelijk geraadpleegd worden […]

Advertentie

Master Password is een app waarmee je veilig wachtwoorden kan genereren en opslaan op je iPhone of iPod Touch.

De app gebruikt een algoritme waarmee je, als je de juiste gebruikersnaam hebt in combinatie met een ‘master password’, unieke wachtwoorden kan genereren.

Die wachtwoorden worden beveiligd opgeslagen op je iDevice en kunnen makkelijk geraadpleegd worden per website. Er kan ook gezocht worden tussen de sites en je kan sinds de laatste update ook gebruikersnamen opslaan.

De app kan ook overweg met iCloud, zodat je websites en gebruikersnaam ook op je andere iDevices automatisch worden aangevuld. Je wachtwoorden worden echter niet mee gesynchroniseerd: die worden op je toestel gehergenereerd. Zo komt Apple (of iemand die een man-in-the-middle aanval doet) niet aan jouw wachtwoorden.

De ontwikkelaar biedt de app deze week speciaal voor ZDNet gratis aan. Daarna zal de app naar alle verwachting weer 7,99 euro gaan kosten.

Momenteel is er ook een Mac-versie in ontwikkeling. Inmiddels is er wel al een Java-versie beschikbaar.