Apple’s veiligheidssysteem om creditcardfraude tegen te gaan valt makkelijk te misbruiken om gratis apps te downloaden. Paul Dunahoo, een 13-jarige ontwikkelaar, ontdekte de bug voor het eerst. Door een account als gehacked te rapporteren, laat Apple het toe om betaalde apps gratis te downloaden. Dit om creditcardmisbruik tegen te gaan. Dunahoo rapporteerde zijn account als […]

Advertentie

Apple’s veiligheidssysteem om creditcardfraude tegen te gaan valt makkelijk te misbruiken om gratis apps te downloaden.

Paul Dunahoo, een 13-jarige ontwikkelaar, ontdekte de bug voor het eerst. Door een account als gehacked te rapporteren, laat Apple het toe om betaalde apps gratis te downloaden. Dit om creditcardmisbruik tegen te gaan.

Dunahoo rapporteerde zijn account als gehackt, wat ook zo was, maar kreeg nadien zijn account terug van Apple.

Nadat Dunahoo zijn account terugkreeg, kon hij elke app gratis downloaden op zijn Mac vanuit de Mac App Store. Toen hij hetzelfde probeerde op zijn iPhone bleek dat ook te werken.

Dunahoo maakte enkele filmpjes, waaruit blijkt dat er naast de app wel een prijs staat. Eenmaal je de app dan aankoopt, gaat er echter geen geld van je winkelkrediet of kredietkaart. Je krijgt de melding dat de app eerder al is aangekocht en wordt gewoon gedownload, ondanks dat dat niet zo is.

De ontwikkelaar rapporteerde het probleem bij Apple, maar die heeft voorlopig geen oren naar de 13-jarige Amerikaan.

Eerder had Apple ook last van een man-in-the-middle hack, waarbij een Russische hacker ervoor zorgde dat in-app aankopen gratis konden worden gedownload.