Google gaat vierduizend mensen ontslaan bij Motorola. Het bedrijf moet zich concentreren op minder maar betere telefoons. De ontslagen werden zondag bekendgemaakt. Het gaat om twintig procent het totaal aantal werknemers. Een derde van de ontslagen gebeuren in de VS. Verder sluit een derde van de 94 wereldwijde kantoren zijn deuren. Het aantal vicepresidenten binnen […]

Advertentie

Google gaat vierduizend mensen ontslaan bij Motorola. Het bedrijf moet zich concentreren op minder maar betere telefoons.

De ontslagen werden zondag bekendgemaakt. Het gaat om twintig procent het totaal aantal werknemers. Een derde van de ontslagen gebeuren in de VS. Verder sluit een derde van de 94 wereldwijde kantoren zijn deuren. Het aantal vicepresidenten binnen het bedrijf daalt met veertig procent.

In een gesprek met de New York Times zegt Dennis Woodside, de door Google aangestelde CEO, dat het de bedoeling is dat Motorola Mobility zich gaat heruitvinden. Woodside was voorheen verantwoordelijk voor sales & operations  voor Google in Noord- en Zuid -Amerika.

Dat betekent dat het bedrijf geen goedkope (low-end) telefoons meer gaat maken. Ook zal het bedrijf minder smartphones en tablets maken. De bedoeling is dat Motorola zich focust op een beperkt aantal producten die dan moeten uitblinken.

Betere smartphonebatterijen
Woodside zegt aan de New York Times dat hij onder meer denkt aan sensoren die herkennen wie er in de kamer is op basis van stemherkenning. Of smartphones waarvan de batterij verschillende dagen meegaat.

Motorola Mobility werd vorig jaar overgenomen door Google. Het resterende bedrijf, Motorola Solutions, bestaat nog steeds los van Google. De informatiegigant nam het bedrijf vooral over omwille van de immense patentportfolio, wat het bedrijf moet beschermen tegen rechtszaken van concurrenten.

Maar het is niet de bedoeling dat de rest van Motorola daarmee stilvalt. Het bedrijf zal tablets en smartphones blijven maken. Wel verlaat het ongunstige markten en vermindert het zijn operaties in Azië.