Voortaan heb je geen uitnodiging meer nodig voor het sociale netwerk Pinterest. Iedereen kan zich nu inschrijven. Tot deze week kon je enkel op Pinterest via een uitnodiging van een vriend, of door er zelf een aan te vragen bij het bedrijf. De site deed dat om het volume aan nieuwe gebruikers te beperken zodat […]

Voortaan heb je geen uitnodiging meer nodig voor het sociale netwerk Pinterest. Iedereen kan zich nu inschrijven.

Tot deze week kon je enkel op Pinterest via een uitnodiging van een vriend, of door er zelf een aan te vragen bij het bedrijf. De site deed dat om het volume aan nieuwe gebruikers te beperken zodat de servers niet overbelast zouden geraken.

In een blogpost zegt het bedrijf nu dat die procedure nu niet langer nodig is. “We zijn blij dat we de capaciteit hebben om Pinterest aan meer mensen aan te bieden. Als je een Pinner bent met vrienden die er op wachten, hopen we dat jullie het hen laten weten,” aldus de blogpost.

Pinterest is net zoals Facebook, Google+ of Twitter een sociaal netwerk. Het voornaamste verschil is dat het netwerk een soort virtueel prikbord is. Gebruikers kunnen er foto’s plaatsen over bepaalde onderwerpen, bijvoorbeeld technologie, design, architectuur enz… Mede daarom is het zeer populair bij vrouwen.

Pinterest werd in maart 2010 gelanceerd in bèta en werd in de twee jaren daarna al snel populair. Handig is dat je er zowel met je e-mailadres als met je Facebook- of twitteraccount kan inloggen.