Nieuws

Apple stopt wijzigen wachtwoord via telefoon

Apple heeft medewerkers een voorlopig verbod gegeven op het wijzigen van wachtwoorden via AppleCare’s telefonische helpdesk.

Een anonieme Applemedewerker heeft Wired laten weten dat Apple voorlopig – voor minstens 24 uur – de wijziging van wachtwoorden via de telefonische helpdesk onmogelijk maakt.

Het bedrijf onderzoekt momenteel hoe het zijn richtlijnen het best kan aanpassen om hacks, zoals die bij Mat Honan, in de toekomst onmogelijk te maken.

[related_article id=”158256″]

Mat Honan, ex-werknemer bij Gizmodo, werd afgelopen week gehackt. Hackers gebruikten een slimme truck om Honan’s laatste vier kredietkaartcijfers te weten te komen via Amazon. Daarna belde de hacker naar Apple, waarbij hij zich uitgaf als Honan.

Apple vroeg om identificatie, waarbij wordt gevraagd naar je adres, geboortedatum en laatste vier cijfers van je kredietkaartnummer. Door Social Engineering – een hackmethode waarbij men alle nodige informatie online opzoekt door het privéleven van iemand uit te spitten – was het geen probleem voor de hacker om die informatie prijs te geven.

Nadat de hacker toegang had verkregen tot iCloud, kon hij Honan’s Mac, iPad en iPhone van op afstand wissen. Verder verkreeg hij toegang tot GMail en zo kon hij bij Twitter binnen geraken.

Amazon heeft ook laten weten zijn voorwaarden te verstrengen: zo zal je bij Amazon telefonisch geen wijzigingen aan het account meer kunnen doorvoeren. E-mailadressen en kredietkaarten zijn voortaan enkel via de website van Amazon te wijzigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business