Office voor Windows 8-tablets zal beperkt zijn in functionaliteit. Macro’s, plugins en VBA-ondersteuning ontbreken. Het gaat voor alle duidelijkheid niet over Office 2013 voor Windows 8. Wel om Office 2013 RT edition. Die versie dient voor tablets met een ARM-chip die een iets andere versie van Windows 8, genaamd Windows RT, zullen draaien. Volgens bronnen […]

Advertentie

Office voor Windows 8-tablets zal beperkt zijn in functionaliteit. Macro’s, plugins en VBA-ondersteuning ontbreken.

Het gaat voor alle duidelijkheid niet over Office 2013 voor Windows 8. Wel om Office 2013 RT edition. Die versie dient voor tablets met een ARM-chip die een iets andere versie van Windows 8, genaamd Windows RT, zullen draaien.

Volgens bronnen van The Verge zullen tablets op Windows RT aanvankelijk een previewversie van Office 2013 krijgen die begin 2013 te upgraden is naar de definitieve versie.

Maar die versie zal dus een aantal zaken missen. Plugins van externe ontwikkelaars, macro’s en Visual Basic for Applications (VBA) zullen ontbreken. Dat maakt het kantoorpakket minder aantrekkelijk voor bedrijven, die er vaak hun eigen toepassingen aan koppelen.

Betrouwbaarheid
De reden om de functies weg te laten is dat ze moeten zorgen voor een betere batterijduur en betrouwbaarheid. Officiëel zegt Microsoft aan The Verge dat het pakket nog niet gefinaliseerd is.

Relatief gemis
Voor sommige bedrijven zal dit een tegenvaller zijn, al valt dat te relativeren. Tablets op Windows RT zijn immers meer gericht op consumenten dan op bedrijven. Wie toch alle functionaliteiten op een tablet wil kan nog altijd kiezen voor toestellen met een x86-chip die de gewone Windows 8 en dus ook de gewone Office 2013 zullen draaien.