Een rapport van China Labor Watch hekelt de arbeidsomstandigheden van de fabriek waar Samsung dvd-spelers en telefoons laat maken. De in New York gebaseerde NGO onderzoekt arbeidsomstandigheden in China. In zijn recentste verslag haalt de organisatie uit naar HEG Electronics, een onderaannemer van Samsung. Volgens China Labor Watch zou HEG Electronics kinderen jonger dan zestien […]

Advertentie

Een rapport van China Labor Watch hekelt de arbeidsomstandigheden van de fabriek waar Samsung dvd-spelers en telefoons laat maken.

De in New York gebaseerde NGO onderzoekt arbeidsomstandigheden in China. In zijn recentste verslag haalt de organisatie uit naar HEG Electronics, een onderaannemer van Samsung.

Volgens China Labor Watch zou HEG Electronics kinderen jonger dan zestien jaar tewerkstellen en dat voor onredelijk lange uren. “Het bedrijf schendt duidelijk Chinese arbeidswetten”, zegt de NGO tegen Bloomberg.

Minder loon
De organisatie stelde het misbruik vast door undercover bij HEG te werken. Daarbij merkt het op dat de kinderen onder dezelfde zware omstandigheden moeten werken, maar wel minder worden betaald.

Alle tweeduizend werknemers zouden volgens het rapport tussen de 11 tot 13 uur per dag moeten werken, met een pauze van veertig minuten om te eten. Maaltijden en slaapaccomodaties worden omschreven als “verschrikkelijk”.

Nieuwe inspecties
Samsung beheert de fabrieken niet zelf en heeft intussen al gereageerd tegenover Bloomberg. “Samsung Electronics heeft dit jaar twee inspecties uitgevoerd naar de werkomstandigheden bij HEG maar heeft daarbij geen onregelmatigheden gevonden.”

“Gezien het rapport zullen we zo snel mogelijk een nieuw onderzoek uitvoeren om te verzekeren dat vorige inspecties zijn gebaseerd op alle informatie en om gepaste maatregelen te nemen om eventuele problemen te verbeteren.

De slechte arbeidsomstandigheden komen aan het licht nadat de afgelopen jaren soortgelijke omstandigheden werden vastgesteld bij Foxconn, dat onder meer de iPhone en de iPad van Apple maakt. Ook hier ging het onder meer over onredelijk lange uren en de tewerkstelling van minderjarigen voor een hongerloon.

Advertentie