Nieuws

Vier bureaubladen voor de prijs van een

Dexpot is een virtuele desktopbeheerder die elke Windows-gebruiker eens moet uitproberen, met multimonitorondersteuning en andere indrukwekkende foefjes.

Dit programma is een oudgediende uit de Windows-wereld, een virtuele desktopbeheerder die je toelaat om meerdere bureaubladen in te richten en daar soepel tussen te schakelen. Dat is handig als je verschillende omgevingen wilt inrichten voor werk en privé, maar bijvoorbeeld ook voor verschillende gebruikers op dezelfde machine.

[download_file]

Sinds de laatste keer dat we Dexpot hebben gebruikt, toch al weer een tijdje geleden, hebben de makers het programma een waar arsenaal aan nieuwe mogelijkheden gegeven die Windows een stuk bruikbaarder maken.

Allereerst is daar de desktop preview, waarmee je alle geopende vensters op een bureaublad tegelijk in beeld kunt brengen. Deze voorvertoning kun je ook gebruiken voor alle vier desktopomgevingen, waarna je geopende programma’s van het ene bureaublad naar het andere kunt slepen. Je kunt ook pictogrammen op je bureaublad verdelen voor meer overzicht.

Omdat Dexpot ondersteuning heeft voor meerdere monitoren, is het dus mogelijk om vier virtuele bureaubladen in beeld te brengen die beide schermen beslaan. Je kunt daarnaast een aparte achtergrond instellen voor elk venster, waardoor je dus in theorie acht verschillende afbeeldingen kunt instellen.

Bekijk al je monitoren tegelijk en sleep programmavensters van de een naar de ander.

En daar blijft het niet bij. Dexpot biedt ondersteuning voor de preview-functie in de Windows 7-taakbalk, laat je programma’s zo instellen dat ze altijd op een specifieke desktop zullen openen en laat je je eigen sneltoetscombinaties instellen om snel te kunnen schakelen.

Een van de leukste vondsten in Dexpot blijft toch Hot Corners, een kopie van de Exposé-functie in Mac OS X. Als je je muis naar de hoek van je monitor beweegt, kun je een actie uitvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld alle geopende vensters op een monitor ineens in beeld brengen, maar het is ook mogelijk om alle virtuele bureaubladen tevoorschijn te toveren.

Het aantal nieuwe functies en verbeteringen in Dexpot 1.6 is te veel om op te noemen. We raden je daarom aan om op deze pagina de belangrijkste nieuwe functies te bekijken. Een volledige lijst met vernieuwingen vindt je hier.

Dexpot was al een vernuftig programma, maar met deze nieuwe versie wordt het een aanwinst voor elke Windows-gebruiker die worstelt met vensterbeheer. Dexpot is gratis voor thuisgebruikers en vraagt commerciële gebruikers een licentie aan te schaffen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business