Nieuws

'Zynga steelt van The Sims'

Spelgigant Electronic Arts klaagt concurrent Zynga aan in de VS omdat diens spel The Ville elementen van The Sims zou hebben gekopiëerd.

Volgens EA, dat de klacht namens dochterbedrijf Maxis indient, heeft Zynga zowel het ontwerp, de animaties als de bewegingen van de karakters in het spel afgekeken van The Sims Social.

Dat laatste is een Facebookversie van het populaire simulatiespel dat in augustus 2011 werd uitgebracht. The Ville verscheen in juni 2012.

In een blogpost haalt EA lelijk uit naar Zynga. De speluitgever ziet het als een kwestie van principe. Volgens hen is Maxis niet de eerste die wordt gekopieerd door Zynga, maar EA heeft naar eigen zeggen de financiële middelen om de praktijken aan te vechten. Wat vele kleinere gamestudio’s niet hebben.

Zynga heeft de bal intussen al teruggekaatst. Aan The Verge zegt het bedrijf dat The Ville verderbouwt op zijn eerdere spellen CityVille en CastleVille. Bovendien zou SimCity Social, een pas gelanceerd facebookspel van EA en Maxis, dan weer gelijkenissen vertonen met het eerder uitgebrachte CityVille.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business