Nieuws

CRM is meest gebruikte bedrijfssoftware

Van alle categorieën van bedrijfssoftware gebruiken bedrijven CRM of customer relationship management, het beheer van klantenrelaties, het meest. Vier op tien maakt er gebruik van, ook al wordt de software vaak op maat ontwikkeld, intern of door externen. Hiermee is CRM populairder dan pakweg ERP en BI. Hoe groter het bedrijf hoe meer bedrijfssoftware.

Over welke software beschikt u in uw organisatie?

CRM 40%
ERP 34%
Business Intelligence  29%
Content Management 27%

Dit alles blijkt uit het Belgian IT Report 2012, een marktonderzoek uitgevoerd door Smart Business Strategies bij 400 bedrijven. Het onderzoek peilt naar de bestaande ICT-infrastructuur bij bedrijven, hun verdere investeringsplannen en hun tevredenheid over hun leverancier. Meteen het grootste Belgische IT-onderzoek in zijn soort. Het onderzoek is de rode draad in het ICT-Jaarboek dat eind augustus verschijnt.

Marktaandelen in CRM

Inzake marktaandelen is Microsoft al enkele jaren aan een gestage opmars bezig in de CRM-markt. Toch zullen in realiteit veel (kleine) bedrijven andere Microsoft-toepassingen (zoals Excel of Outlook) gebruiken dan het specifieke CRM-aanbod van Microsoft. Een partij als Salesforce.com haalt 5 procent marktaandeel, een verdubbeling op een jaar tijd. Het is hiermee nummer vier in CRM in ons land na Microsoft, SAP en Oracle.

Marktaandeel CRM-software:

Microsoft 37%
SAP 18%
Oracle 11%
Salesforce.com 5%
Infor  2%
Sage 2%
Selligent 1%
Afas 1%
Overige 23%


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business