Facebook: 8,7 procent profielen zijn vals

Facebook geeft toe dat een stevig percentage van de gebruikers niet echt zijn. Al ligt dat lager dan wat een ander bedrijf eerder beweerde.

4,8 procent van alle persoonlijke profielen op Facebook zijn dubbele accounts. 2,4 procent zijn verkeerd ingedeelde profielen en 1,5 procent zijn ongewenst..

Het bedrijf verduidelijkte de cijfers tijdens zijn eerste kwartaalresultaten. In totaal telt de site 955 miljoen maandelijkse actieve gebruikers waarvan er 543 mobiel actief zijn. 102 miljoen daarvan gebruikt Facebook zelfs enkel mobiel.

Maar van dat klein miljard zijn er volgens Facebook ook 8,7 procent (of 83,09 miljoen) vals. Dat is een enorme stijging ten opzichte van de schatting van 5-6 procent die Facebook in maart gaf. Al heeft dat vermoedelijk meer te maken met het feit dat Facebook nu transparanter is over die accounts.

Interesant om te weten is dat actieve facebookgebruikers niet noodzakelijk op Facebook zitten. Wie zijn account enkel gebruikt om in te loggen op andere sites is voor het bedrijf ook een actieve gebruiker.

Katten, bedrijven en spammers
De dubbele accounts leveren het grootste aantal valse profielen aan. Verkeerd ingedeelde profielen zijn bedrijven of organisaties die een persoonlijke facebookpagina hebben aangemaakt in plaats van een zakelijke pagina. Ook accounts voor huisdieren vallen hieronder.

Ongewenste accounts, 1,5 procent van het totale aantal, zijn profielen die de voorwaarden van Facebook schenden, bijvoorbeeld accounts die spam verspreiden.

Eerder deze week klaagde het bedrijf Limited Run over de gebruikers en advertenties op Facebook. Het bedrijf had een betaalde campagne lopen op Facebook, maar stelde vast dat tachtig procent van de clicks afkomstig waren van bots.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business