Nieuws

Apple lyrisch over verkoop Mountain Lion

Mac-gebruikers stappen massaal over OS X Mountain Lion. In vier dagen tijd is het nieuwe besturingssysteem al meer dan 3 miljoen keer gedownload.

Mountain Lion, dat meer dan 200 nieuwe functies telt, is sinds vorige week woensdag te koop is in de Apple Store voor 15,99 euro. Volgens Apple is het de meest succesvolle OS X-lancering in zijn geschiedenis.

“Slechts een jaar na de ongelofelijk succesvolle introductie van Lion, hebben klanten Mountain Lion meer dan drie miljoen keer gedownload in slechts vier dagen tijd, waardoor dit onze meest succesvolle lancering ooit is”, zei vice-president marketing Philip Schiller in een verklaring.

[related_article id=”158256″]

Chitika, een marktanalist en advertentiebedrijf, claimde vorige week dat Mountain Lion twee dagen na lancering al was geïnstalleerd op 3,2 procent van alle Macs. Ter vergelijking: het kostte voorganger Lion drie maanden tijd om op 14 procent OS X-marktaandeel uit te komen.

“Zulke cijfers zijn waarschijnlijk ondersteund door een relatief laag prijspunt voor het besturingssysteem, naast een uitgebreide lijst van gewenste verbeteringen in functionaliteit”, zegt het bedrijf ter ondersteuning.

Wie een Mac kocht in de periode tussen de lancering van Mountain Lion en diens aankondiging op zijn World Wide Developer Conference (WWDC) in juni krijgt de update naar Mountain Lion gratis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business