Twitter heeft CashTags geïntroduceerd op zijn sociaal netwerk. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend. Cashtags zijn niets meer of minder dan financiële hashtags. Op het sociaal netwerk Twitter is het gebruikelijk om tweets die over een bepaald onderwerp gaan te taggen met een hekje, gevolgd door het onderwerp. Bijvoorbeeld #OS12 – ‘hekje Olympische Spelen 2012’. […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Twitter heeft CashTags geïntroduceerd op zijn sociaal netwerk. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend.

Cashtags zijn niets meer of minder dan financiële hashtags. Op het sociaal netwerk Twitter is het gebruikelijk om tweets die over een bepaald onderwerp gaan te taggen met een hekje, gevolgd door het onderwerp. Bijvoorbeeld #OS12 – ‘hekje Olympische Spelen 2012’.

Cashtags zijn tags met een dollarteken voor. Bijvoorbeeld $AAPL voor tweets die over Apple gaan en $GOOG over Google.

De exacte reden van deze toevoeging is niet bekend: voorheen werden zulke tweets gewoon getagged met #apple en #google. Verder kan $london ook gewoon – net zoals #london een populaire hashtag is in verband met de Olympische Spelen.

Twitter zelf had enkel dit te zeggen: “Nu kan je op beurssymbolen klikken zoals $GE op twitter.com om tweets te lezen die verband houden met aandelen en bedrijven.”