Bestanden snel(ler) delen Volgens Microsoft is het delen van bestanden in Windows er altijd maar gemakkelijker op geworden. Heel wat gebruikers denken daar toch anders over. Hoe dan ook, WinShare Manager is vooral bedoeld voor gebruikers die wel eens in de knoop geraken bij het delen van data. Om goed te kunnen functioneren moet WinShare […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Bestanden snel(ler) delen

Volgens Microsoft is het delen van bestanden in Windows er altijd maar gemakkelijker op geworden. Heel wat gebruikers denken daar toch anders over. Hoe dan ook, WinShare Manager is vooral bedoeld voor gebruikers die wel eens in de knoop geraken bij het delen van data.

Om goed te kunnen functioneren moet WinShare manager wel als administrator worden uitgevoerd. Het hoofdvenster van het programma bevat een handvol knoppen. De belangrijkste is wellicht Mappen of Bestanden delen. Die lijst de gedeelde mappen op waar je op eenvoudige wijze nog meer mappen kan aan toevoegen. WinShare Manager zorgt er dan meteen voor dat ook die met iedere gebruiker gedeeld worden.

[download_file]

De knop Sharing Registery Fix (tja, het programma bevat wel meer spelfouten) zorgt er (alleen) voor dat je voortaan geen wachtwoord meer hoeft in te tikken als je mappen of bestanden wil delen. De knop Werkgroep aanpassen blijkt weinig meer dan een snelkoppeling naar het venster van Systeemeigenschappen waar je inderdaad een andere werkgroepnaam kan invullen. Tenslotte is er nog Opschonen DNS Cache die de lokale dns cache op je systeem leeg maakt.

WinShare Manager doet niks wat je niet met Windows zelf kunt. Alleen maakt het bepaalde functies net iets sneller of makkelijker toegankelijk. Vooral nuttig voor wie geregeld in de knoei geraakt met het delen van bestanden.