Je eigen wereldradio Heb je een zwak voor zwoele Zuid-Amerikaanse muziek of voor de fr&eciecirc;le timbres van Thailand? RadioMaximus brengt duizenden radiostations van over de hele wereld naar je thuis. Gratis, uiteraard. Tijdens de installatie kan je voor een ‘normale’ installatie kiezen dan wel voor een ‘draagbare’ variant.  Het is wel even opletten: wil je […]

Advertentie

Je eigen wereldradio

Heb je een zwak voor zwoele Zuid-Amerikaanse muziek of voor de fr&eciecirc;le timbres van Thailand? RadioMaximus brengt duizenden radiostations van over de hele wereld naar je thuis. Gratis, uiteraard.

Tijdens de installatie kan je voor een ‘normale’ installatie kiezen dan wel voor een ‘draagbare’ variant.  Het is wel even opletten: wil je ngewenste wijzigingen of software vermijden, kies dan voor Custom Installation en verwijder hier alle vinkjes.

[download_file]

Zodra je RadioMaximus opstart kan je via de Search-knop op verschillende criteria naar een geschikt radiostation speuren. Dat kan bijvoorbeeld per land (voor België telden we 139 stations, voor Nederland een fraaie 430), maar net zo goed ook volgens genre of naam. Van elk stations kan je ook allerlei eigenschappen opvragen, waaronder de bitrate, de url, het stream-type, enz.

RadioMaximus laat je trouwens niet alleen toe naar de muziek te luisteren, je kan die net zo goed ook opnemen, waarbij je zelf – per station – bepaalt in welk formaat je dat verkiest: raw, mp3, wma, aac of ogg. Ook kan je opnames automatisch laten uitsplitsen per nummer of volgens een ingestelde tijdsduur.

Het is bovendien mogelijk je opnames netjes in te plannen. Je favoriete station elke zaterdag van 10 tot 12 opnemen, bijvoorbeeld? Het kan! Meer nog, zoeken naar een bepaalde artiest en vervolgens snel een paar nummers inblikken? Ook dat is mogelijk.