Chinezen hacken mailbox Van Rompuy

De mailbox van Europees president Herman Van Rompuy is gekraakt. Ook enkele Amerikaanse bedrijven werden door de daders bespioneerd.

De inbraak zelf dateert van 18 juli afgelopen jaar schrijft Bloomberg. In de tien dagen na die eerste geslaagde poging zijn de hackers nog vier keer met succes teruggekeerd. Ook andere EU-bewindslieden werden slachtoffer.

De dader zou de hackersgroep Byzantine Candor, ook wel de Comment group genoemd, zijn. Zij werden ontdekt door een groep van Noord-Amerikaanse beveiliginsonderzoekers die de hackersgroep op het spoor zat. De groep wordt gelinkt aan de Chinese overheid, maar dat staat niet vast.

[related_article id=”161920″]

Die hackers zijn niet aan hun proefstuk toe. Ze hebben onder meer oliebedrijf Haliburton en andere grote bedrijven aangevallen. In totaal zouden er een twintigtal organisaties slachtoffer zijn geworden.

Bloomberg waarschuwt dat er door de inbraak mogelijk belangrijke geheime informatie is uitgelekt. Onder meer over de aanpak van de Eurocrisis. Informatie die, bijvoorbeeld voor de Chinese overheid, veel waard kan zijn.

Tegenover EUobserver zegt een EU-woordvoerder dat gevoelige of geheime informatie wordt bewaard op een computernetwerk dat niet verbonden is met het internet. Ook zou het regelmatig gebeuren dat Europese instellingen worden aangevallen. Maar over individuele gevallen geeft de Europese Unie geen commentaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business