Nieuws

Google geeft Kansas 1 Gbps up en down voor 70 dollar

Google heeft breedband met een up- en downloadsnelheid van een gigabit per seconde gelanceerd in de Amerikaanse stad Kansas, samen met een televisie-aanbod.

De internetdienst Google Fiber bevat geen datalimieten, dus je mag onbeperkt gegevens verzenden en ontvangen aan een snelheid die tot 250 keer hoger ligt dan het snelste aanbod dat Telenet nu heeft. Daar betaal je dan 70 dollar (56 euro) voor.

De aansluitkosten liggen wel een pak hoger dan bij Telenet. Een installatie kost 300 euro (244 dollar), maar klanten mogen dat in maandelijkse schijven van 25 dollar betalen. Een installatie met glasvezel is duurder dan een met een koperdraad, omdat het maken van aansluitingen moeilijker is. Het licht door de glasvezelkabel moet immers juist doorgegeven worden, wat niet evident is.

[related_article id=”158901″]

Google TV
Naast het pakket met enkel breedbandinternet, biedt Google ook een duurder pakket met tv aan Dat kost maandelijks 120 dollar. Google Fiber TV voorziet interactieve zoekopdrachten voor tv waarmee je zowel je videorecorder kan doorzoeken als videodienst Netflix. Je krijgt er een videorecorder bij die tot 500 uur tv in 1.080p HD kan opnemen. Je kan tot acht zenders tegelijk opnemen.

Google Fiber in Kansas City is een proefproject, want voorlopig zijn er geen plannen bekend om ook elders dit soort breedband op steroïden aan te bieden. Kansas is de gelukkige pionier geworden omdat het een wedstrijd van google won.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business