Twitter is druk aan het ontwikkelen aan een tool waarmee gebruikers hun hele Twittergeschiedenis kunnen downloaden in één groot archiefbestand. Alle slimme opmerkingen en zelfs de tweets die zo gênant zijn dat je ze eigenlijk liever zou vergeten. Tot nu toe kunnen Twitteraars maar de laatste duizenden posts doorzoeken. Er bestaan externe diensten en apps […]


Twitter is druk aan het ontwikkelen aan een tool waarmee gebruikers hun hele Twittergeschiedenis kunnen downloaden in één groot archiefbestand. Alle slimme opmerkingen en zelfs de tweets die zo gênant zijn dat je ze eigenlijk liever zou vergeten.

Tot nu toe kunnen Twitteraars maar de laatste duizenden posts doorzoeken. Er bestaan externe diensten en apps om een reservekopie te maken van je tweets, maar die zijn vaak duur of gebruiksonvriendelijk.

Facebook downloaden
Andere socialemediabedrijven zoals Facebook hebben een backupsysteem opgezet voor hun gebruikers. Je kan daar namelijk een gigantisch bestand downloaden met een archief van al je foto’s, posts, likes en andere activiteiten. (Klik in de rechtebovenhoek van Facebook op het pijltje naar beneden. Klik op ‘Accountinstellingen’. Op deze pagina zie je de link ‘Een kopie downloaden van je Facebook-gegevens’. Daarmee kan je je archief te pakken krijgen.)


De backup-functie van Twitter zal enkel werken voor je eigen tweet volgens Twittertopman Dick Costolo. Je zal dus niet de geschiedenis van andere mensen kunnen opslaan. Dat is van belang, want het bedrijf vecht op dit ogenblik een rechtszaak uit met de staat New York over het vrijgeven van de Twittergeschiedenis van een betoger van Occupy Wall Street. Twitter weigert.

Wanneer de tool er komt, dat is niet duidelijk. Maar Costolo benadrukt wel dat het geen vaporware is. Er wordt wel degelijk aan gewerkt.