Laptops met aanraakscherm komen er aan. Dat zegt Intel-topman Paul Otellini. De interface van Windows 8 trekt die trein mee op gang. Door het succes van tables wordt hier en daar gespeculeerd dat na de desktop ook laptops hun hoogtepunt voorbij zijn. Maar volgens Intel krijgt dat systeem onder Windows 8 nieuwe impulsen. Otellini zegt […]


Laptops met aanraakscherm komen er aan. Dat zegt Intel-topman Paul Otellini. De interface van Windows 8 trekt die trein mee op gang.

Door het succes van tables wordt hier en daar gespeculeerd dat na de desktop ook laptops hun hoogtepunt voorbij zijn. Maar volgens Intel krijgt dat systeem onder Windows 8 nieuwe impulsen.

Otellini zegt dat er meer dan veertig Windows 8-Ultrabooks aankomen met aanraakscherm. Allemaal op een Ivy Bridge processor.


Windows 8, dat eind oktober verschijnt, zet voor het eerst zwaar in op aanraakschermen. Zo wordt het klassieke bureaublad naar de achtergrond geschoven voor de Metro-interface waar je apps en andere items kan aan vastmaken.

In totaal zitten er er zo’n 140 Ivy-Bridge ultrabooks aan te komen.Ongeveer een dozijn daarvan zijn zogenaamde convertibles, laptops waarvan je het scherm kan omdraaien of losmaken om er een tablet van te maken.

Een Ultrabook is een term van Intel en slaat op snelle subnotebooks. Het zijn laptops die niet dikker zijn dan twee centimeter en gewoonlijk rond de anderhalve kilo wegen. Tegelijk hebben ze een grote autonomie en meestal SSD-opslag.