Ogone neemt microbetaler Tunz.com over

Ogone, een specialist in online betalingsverkeer, neemt Tunz.com over. Het aandeel van Belgacom wordt omgezet in een samenwerking.

Tunz.com zag in 2007 het levenslicht en concentreert zich sindsdien op mobiele (micro)betalingen. In 2009 kocht Belgacom 40 procent van de aandelen van het bedrijf om de technologie later te gebruiken in zijn eigen mobiele betalingsdienst PingPing.

Gelijk met de overname hebben Tunz.com, Belgacom en Ogone een strategische overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van elektronische en mobiele betalingen.

[related_article id=”161563″]

“Dit is het goede moment om te investeren in innovatieve oplossingen voor mobiele e-betalingen.” Aldus CEO Peter De Caluwe van Ogone in een persbericht. “Onze keuze voor Tunz.com lag daarom voor de hand. Het kan hier namelijk een stevig track-record in voorleggen en biedt ook one-stop-shop oplossingen voor financiële diensten.”

Vergunning
Door de overname krijgt Ogone de vergunning van Tunz.com als Payment Service Provider (PSP) in handen. Dat wil zeggen dat het bedrijf geld mag verzamelen, omzetten en opslaan als elektronisch geld op zijn eigen e-money rekeningen. Daarnaast is de licentie Europees, waardoor Ogone die diensten nu in de 27 EU-landen kan aanbieden.

Voor welk bedrag Ogone het bedrijf overneemt wordt niet gezegd. Wel moet de overname nog worden goedgekeurd door de Nationale Bank van België.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business