Een fout in de software die bedrijven gebruiken om bepaalde XP-computers te updaten veroorzaakt een blauw crashscherm. Het beveiligingsbedrijf bevestigt dat een update van vorige week bepaalde Windows-pc’s onbruikbaar maakt. Het gaat om een update van Symantec Endpoint Protection 12.1, dat is antivirussoftware voor bedrijven. Door de fout kregen bepaalde computers op Windows XP het […]

Advertentie

Een fout in de software die bedrijven gebruiken om bepaalde XP-computers te updaten veroorzaakt een blauw crashscherm.

Het beveiligingsbedrijf bevestigt dat een update van vorige week bepaalde Windows-pc’s onbruikbaar maakt. Het gaat om een update van Symantec Endpoint Protection 12.1, dat is antivirussoftware voor bedrijven.

Door de fout kregen bepaalde computers op Windows XP het beruchte blue screen of death (BSOD), het blauwe foutmeldingsscherm wat zoveel betekent als dat je computer is gecrasht.

Symantec zelf zegt dat het meldingen van klanten kreeg sinds de update van 11 juli. Ook wanneer de pc’s weer waren herstart, bleef het blauwe crashscherm verschijnen.

Hoewel de fout niet wijdverspreid was, zorgde ze al snel voor kwade reacties op het forum van Symantec.

Om de fout te herstellen stuurde Symantec donderdag 12 juli een signaal uit naar de verkeerd geüpdate machines om de bewuste virushandtekeningen weer in te trekken.