Nieuws

Muziek spelen, of je het nu hebt of niet

Je hebt muziekbeheerders en online streamingdiensten, maar kan het niet gewoon allebei? Tomahawk vult je muziekcollectie aan met de hulp van je vrienden en het web.

Tomahawk is het monster van Frankenstein van de muziekdiensten. Op het eerste gezicht is het vergelijkbaar met programma’s als iTunes, MediaMonkey of WinAmp. Een mediabeheerder dus, die je harde schijf scant op muziekbestanden en die kan afspelen, indelen in afspeelijsten en ordenen.

[download_file]

Niets bijzonders tot dusver, en we hebben ook het een en ander aan te merken op zijn soms gecompliceerde interface. Het wordt echter meteen interessant als je Tomahawks resolvers installeert, plug-ins die contact maken met een groot online muziekdiensten als Songza, Spotify, YouTube, Grooveshark en Last.fm.

Speel je nu muziek op je harde schijf af, zal Tomahawk je relevante suggesties doen van vergelijkbare artiesten die het vindt bij deze online diensten. Zo wordt het speels eenvoudig om gericht bepaalde muziek af te spelen die je weliswaar niet zelf in bezit hebt, maar die wel te vinden is in een van de gigantische collecties van bovengenoemde diensten.


Er is ook een sociaal aspect aan Tomahawk, want als je vrienden ook het programma laat installeren, kun je hun afspeellijsten doorbladeren en gevonden muziek toevoegen aan je eigen collectie. Daarbij is het niet van belang of de bestanden fysiek op je computer staan; Tomahawk vindt ze wel ergens in die grote muziekwolk.

Hoewel de interface nogal wennen is en we niet altijd meteen alle muziek kunnen afspelen die we vinden, is Tomahawk desondanks een geweldig programma voor alle mensen die lid zijn van verschillende streaming diensten, een aardige muziekcollectie op de thuis-pc hebben en af en toe door de bomen het bos niet meer zijn.

Bovendien is dit programma opensource en werkt voor verschillende besturingssystemen. En uiteraard is er, zoals het hoort, sinds kort ook een versie van Tomahawk die je in de browser kunt gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business