In België is het vanaf nu mogelijk om contactloos te betalen met je Visa- of Mastercard. Er zijn wel enkele voorwaarden: het bedrijf waarbij je de betaling wil uitvoeren moet zijn betaalterminal laten activeren voor draadloze betalingen, en het is enkel mogelijk met PayPass (Mastercard) en PayWave (Visa). NFC wordt (voorlopig) niet ondersteund. Eigenlijk betekent […]

Advertentie

In België is het vanaf nu mogelijk om contactloos te betalen met je Visa- of Mastercard.

Er zijn wel enkele voorwaarden: het bedrijf waarbij je de betaling wil uitvoeren moet zijn betaalterminal laten activeren voor draadloze betalingen, en het is enkel mogelijk met PayPass (Mastercard) en PayWave (Visa). NFC wordt (voorlopig) niet ondersteund.

Eigenlijk betekent dat voor België dat voorlopig enkel de prepaid Mastercard van BPost en de prepaid betaalkaart van Axa in aanmerking komen om van deze draadloze techniek gebruik te maken. Andere prepaid Mastercard-aanbieders, zoals VikingCard en Belfius’ prepaid Mastercard worden voorlopig nog niet ondersteund maar zullen ongetwijfeld snel volgen.

Bij betalingen onder de 25 euro is het mogelijk om zonder pincode te betalen indien dit zo geactiveerd is. Voor alle andere transacties is nog steeds een pincode vereist, waardoor de veiligheid niet in het gedrang komt.


Geen velden gevonden.