Maak zelf een eBook

Maak zelf een eBook

eReaders zijn stevig in opmars. Aan leesvoer zal het je in elk geval niet ontbreken, want alleen al op Project Gutenberg kan je terecht voor bijna 40000 gratis eBooks, voornamelijk in het epub-formaat. Ben je ambitieus en wil je je eigen eBook creëren? Ook dat is mogelijk: met Sigil.

Sigil bestaat zowel voor Windows (32- en 64-bits), Mac als Linux en laat zich nog het best omschrijven als een WYSIWYG epub-editor. Je hoeft natuurlijk niet van nul te beginnen. Het is bijvoorbeeld perfect mogelijk een bestaand epub-book te importeren en dat bij wijze van vingeroefening in Sigil te bewerken. Standaard krijg je zo’n ebook in twee weergaves te zien: het boekvenster (waarin je de tekst te zien krijgt net zoals op je eReader) en het codevenster (met de achterliggende HTML-code van de tekst en de afbeeldingen). Verder krijg je ook de verschillende onderdelen te zien die samen het eBook vormen, waaronder de tekst, afbeeldingen, stijlen en lettertypen. Die kan je naar wens aanpassen.

[download_file]

Het is eveneens mogelijk een txt- of html-bestand te importeren in Sigil en dat vervolgens te laten converteren naar het epub-formaat. Je kan dan tevens een inhoudstafel laten genereren.

Handig is nog dat Sigil over een ingebouwde validatiemodule beschikt die je snel op onvolkomenheden van de achterliggende code wijst. En voor wie de code wil opschonen: HTML Tidy zit eveneens standaard ingebouwd.

Op de website van de makers kan je terecht voor zowel een reeks faq’s, een gebruikersgids als een handige snelgids. Hiermee geraak je meteen een heel eind op weg.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business