Twitters zoek- en ‘ontdek’-functie zullen voor eeuwig veranderen, aldus Twitters Pankaj Gupta, die verantwoordelijk is voor de personalisatie- en suggestiesystemen. Mogelijk plant microblogdienst Twitter een enorme update van zijn zoekfunctie, volgens een van zijn werknemers. Pankaj Gupta stuurde gisteren een tweet de wereld in om het team achter de zoek- en ontdekfunctie te feliciteren. “Zoeken […]

Advertentie

Twitters zoek- en ‘ontdek’-functie zullen voor eeuwig veranderen, aldus Twitters Pankaj Gupta, die verantwoordelijk is voor de personalisatie- en suggestiesystemen.

Mogelijk plant microblogdienst Twitter een enorme update van zijn zoekfunctie, volgens een van zijn werknemers.

Pankaj Gupta stuurde gisteren een tweet de wereld in om het team achter de zoek- en ontdekfunctie te feliciteren. “Zoeken en ontdekken in Twitter zal voor altijd veranderen na morgen”, tweette de man enthousiast. “Team – gefeliciteerd en geniet van de enormiteit van jullie impact.”

Twitter besefte al snel dat het gemak waarmee gebruikers relevante informatie konden inwinnen een erg belangrijke component zou worden in de toekomst. De ‘discover’-tab op de website vergaart informatie van je profiel en probeert op basis daarvan relevante informatie te presenteren. Twitter zegt dat de functie ontworpen werd om te profiteren van “bijkomende personalisatiesignalen”.

Interessegrafiek
“De profielen die je volgt vormen wat wij de interessegrafiek noemen”, zei Twitter-CEO Dick Costolo eerder dit jaar op de Wired-conferentie. “Die interessegrafiek schept een vollediger beeld van jouw en je interesses dan leeftijd, geslacht, locatie enzovoort.”

En toch is, zoals Twittergebruikers wel weten, het eigenlijke ontdekken van waardevolle informatie niet noodzakelijk zo gemakkelijk (of belonend) als het zou kunnen zijn.

Onze collega’s van technologiewebsite CNet vroegen Gupta om meer uitleg in verband met zijn uitspraak – meer informatie volgt.