Het Amerikaanse patentenbureau kent Apple 22 patenten toe, waaronder voor functies die het bedrijf zal moeten verdedigen in de rechtszaal. Van de 22 patenten, die ook één patent voor waterschadedetectie bevatten, gaan twee patenten over hoe Apple afspeellijsten creëert en beheert, inclusief het prioriteren en het willekeurig afspelen van bestanden. Zoals Patently Apple aangeeft, kan […]

Advertentie

Het Amerikaanse patentenbureau kent Apple 22 patenten toe, waaronder voor functies die het bedrijf zal moeten verdedigen in de rechtszaal.

Van de 22 patenten, die ook één patent voor waterschadedetectie bevatten, gaan twee patenten over hoe Apple afspeellijsten creëert en beheert, inclusief het prioriteren en het willekeurig afspelen van bestanden.

Zoals Patently Apple aangeeft, kan dit Apples manier zijn om zijn iPod- of iTunessysteem te beschermen tegen grijpgrage vingers van concurrenten. HTC wil bijvoorbeeld een ‘persoonlijke mediaspeler’ op de markt brengen, dus al dit kan een beschermende maatregel zijn van Apple om ‘zijn’ eigendommen beter te kunnen verdedigen.

Een ander patent handelt over het bekijken van meerdere applicatievensters. Je kunt in iOS bijvoorbeeld door onzichtbare vensters bladeren door rechtsonder op het icoontje met het aantal openstaande vensters te tikken.

Andere patenten handelen over het toetsenbord van de MacBook Pro (dat heeft een zogeheten ‘double-diving board spring’-mechanisme), een systeembestandenbewerker en nog veel meer. Dat zijn er een hele hoop deze maand; het bedrijf kreeg eerder deze week ook een patent voor een Google Glass-achtig hoofdtoestel.