Welke parlementsleden stemden voor Acta?

ACTA werd op 4 juli weggestemd door het Europees Parlement. Maar welke Europarlementsleden hebben voor of tegen gestemd?

De website Votewatch.eu heeft een mooi overzicht klaar van de stemming van gisteren. Van de 754 leden hebben 682 leden gestemd: 39 Europarlementsleden stemden voor, 478 leden stemden tegen, 165 mensen hebben zich onthouden, 72 leden hebben niet gestemd.

Van de Belgische Europarlementsleden heeft niemand voor gestemd. Wel hebben vijf Belgische leden zich onthouden: Jean-Luc Dehaene, Philippe De Backer, Marianne Thyssen, Derk Jan Eppink en Frank Vanhecke. Ivo Belet en Mathieu Grosch hebben niet gestemd.

Ook van de Nederlandse vertegenwoordiges in het Europees parlement heeft niemand voor Acta gestemd. Peter Van Dalen en Toine Manders hebben zich onthouden. Lucas Hartong en Jan Mulder hebben niet gestemd.

Voor-stemmers
Wat opvalt is dat 33 van de 39 voor-stemmers afkomstig zijn uit de Europese Volkspartij.

Van de 39 stemmen voor het anti-piraterijverdrag komt ruim de helft uit Frankijk. 21 Franse Europarlementsleden en 8 duitse collega’s waren hier het duidelijkst vertegenwoordigd.

Verder vond Acta nog steun bij vijf Italiaanse Europarlementsleden. In Denemarken, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Finland en Griekenland was er telkens één stem voor het verdrag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business