Nieuws

Back-up je drivers

Back-up je drivers

Je schaft je een systeem aan waarop bijvoorbeeld Windows 7 Home Premium kant-en-klaar is geïnstalleerd. Dat vervang je echter liever door Windows 7 Professional of Ultimate. Om te vermijden dat je vervolgens zelf op zoek moet naar de bijhorende drivers maak je best eerst een back-up van de geïnstalleerde stuurprogramma’s. Dat is precies wat je met DoubleDriver kan doen.

DoubleDriver vereist geen eigenlijke installatie. Standaard start de tool op met een chronologisch overzicht van alle gebeurtenissen van het programma (logs). Dat kan handig zijn als je tijdens het werken met DoubleDriver wil nagaan wat er allemaal precies is gebeurd.

[download_file]

Wil je een back-up maken van je bestaande drivers dan moet je op het tabblad Backup zijn, waarna je de knop Scan Current System indrukt. Er is ook de knop Scan Other Systeem waarmee je in principe naar de Windows-directory van een ander, ‘non-live’ systeem kan verwijzen. Even later worden dan alle gedetecteerde drivers opgelijst, met onder meer de naam, producent, versie en datum. Standaard worden alleen de niet-Microsoft drivers geselecteerd, maar desgewenst stop je gewoon alle drivers in de back-up. Die back-up komt dan naar keuze terecht in een zip-bestand, in de vorm van een hiërarchisch opgebouwde map of als een zelfuitpakkende exe-bestand.

Zo’n back-up heeft natuurlijk weinig zin als je die niet selectief kan terugzetten en logischerwijze klop je daarvoor aan op het tabblad Restore. Je hoeft dan maar de gewenste driver(s) te selecteren en die vervolgens op de geijkte manier te laten installeren.

Vermelden we nog dat je de lijst met drivers als een tekstbestand kan laten bewaren en uiteraard ook afdrukken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business