Onze favoriete Windows-schoonmaker breidt zijn werkterrein uit naar het overvolle menu dat onder je rechter muisknop zit. De meeste mensen zijn inmiddels wel bekend met Ccleaner, een oudgediende voor Windows die al jaren helpt om het overtollige vuil van je computer te verwijderen. Browserdownloads en tijdelijke bestanden, foute registervermeldingen en vervelende programma’s die zich in […]

Advertentie

Onze favoriete Windows-schoonmaker breidt zijn werkterrein uit naar het overvolle menu dat onder je rechter muisknop zit.

De meeste mensen zijn inmiddels wel bekend met Ccleaner, een oudgediende voor Windows die al jaren helpt om het overtollige vuil van je computer te verwijderen.

Browserdownloads en tijdelijke bestanden, foute registervermeldingen en vervelende programma’s die zich in de startrij van je Windows-installatie nestelen. Het zijn allemaal klussen waar Ccleaner raad mee weet via zijn intuïtieve interface.

[download_file]

Het is eigenlijk wel logisch dat Ccleaner zich vanaf versie 3.2 ook toelegt op de schoonmaak van ongebruikte vermeldingen in het contextmenu. Steeds meer programma’s vragen je of ze een plekje mogen krijgen in dit belangrijke menu en als je niet oppast, zit het zo overvol met opties die je toch nooit gebruikt.

We hebben wel eerder gratis programma’s gezien die hetzelfde kunnen, maar het feit dat Ccleaner nu deze functie aanbiedt, doet ons ze snel vergeten. Je kunt de nieuwe functie vinden door in het hoofdmenu naar Gereedschap te gaan en dan te kiezen voor het tabblad Contextmenu. Hier kun je vermeldingen simpelweg uitschakelen, maar uiteraard is het ook mogelijk om ze volledig te verwijderen.

Uiteraard is ondersteuning voor de nieuwste software te vinden in Ccleaner 3.20, waaronder Windows 8 Release Preview, Opera 12 en Firefox 13.

Als je Ccleaner al op je harde schijf hebt staan, klik dan snel op de functie Zoeken naar updates, die je helemaal rechts onderaan het hoofdvenster vindt.

De mensen die deze handige schoonmaker nog niet in hun startmenu hebben staan, kunnen terecht bij de bijgevoegde downloadlink (32-bit versie). Kijk op de site van Piriform voor de Mac-versie.

Advertentie